Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем ЕЛ. стъкла

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем ЕЛ. стъкла

проблема е следния;преден ляв прозорец се сваля но не се дига като минат 2-3 часа проработва но за кратко,преден десен не се сваля от неговото копче а само се вдига,свалясе от лявата врата,заден ляв понякога от никъде не може да се оправлява,какво става имали модул някъде или всичко е при копчетата,но маи не е там свалих блока с копчетата и с малка отверка давам на късо между крачетата на копчето директно на платката и пак не работи,значи не е от копчетата,ако има модул кажете къде седи

Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V
    Alfa Romeo 155 1.8 8v TS

Има модул под централната конзола, има и много писано по въпроса със снимки, потърси
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Една зелена кутия

Comment

Предните стъкла се управляват от модул който е монтиран зад ICS - а над трите кутийки (зелена, жълта и черна) Представлява зелена кутия. Задните стъкла се управляват от подобен модул, който се намира в дясната част на багажника.
        Проблемите ти може да се дължат и на окислени пинове в буксите между вратите и купето.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Проблемът на колегата се дължеше на окислени пинове по модулите. На този за предните стъкла - в конектора за бутоните на пасажерската врата. Задно ляво стъкло не мърдаше отникъде заради окислени пинове на конектора за моторите на задния модул.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Пръскат ли се с нещо пиновете ? предполагам wd-40 или бяла грес ще решат проблема

Comment

Някой може ли да каже как се сваля тази кора долу в ляво.Видях един пластмасов винт но май не е само той.Трябва ли да разглабям нещо друго, че почти не помръдва тая кора.

Comment

Като свалиш винта я хвани посредата и я дръпни да се огъне. Така ще излезе от двата края. Нищо друго не я държи.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Мерси сега отивам да го мъча, че ми отказа дясното стъкло.Релето цъка като се натисне копчето но до там.

Comment

Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщение
                    Мерси сега отивам да го мъча, че ми отказа дясното стъкло.Релето цъка като се натисне копчето но до там.
                    Най-добре първо свали буксата между вратата и купето (D31) и провери състоянието на пинове C5 и C7.

Може да включиш между тях една пробна лампа и да видиш дали светва, когато задействаш стъклото от конзолата на шофьорската врата. Ако светва, не търси проблема зад ICS-а а по-скоро във вратата.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Опитах да премеря ток дали има там ама тя тая букса е от към вратата, а трябва да меря не на нея, а на другата и част пък мястото не е за мене.Не мога да се изкривя и да бръкна чак толкоз.Проблема обаче ми се струва, че няма да е там понеже днес я заварих отключена пред нас...Ония ден при заключване се отключваше веднага сама. По прочетеното от форума разбрах, че или ще е някоя машинка в някоя врата или тая кутийка зад ицс-а.
                      Иии да ... тая кола почва да ме ядосва...

Comment

Неподвижната част от буксата се сваля, като се развият 2 винтчета и буксата се издърпва навътре с кабелния сноп. Така става доста по-удобна за работа. Малко трудно е развиването на двете винтчета, но ако ползваш къс бит от отвертка и подходящо гаечно ключе или клещи с които да го въртиш, и това не е трудно.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Извадих кората днеска и видях тия кутийки зелени жълти и така нататъка и ги извадих една по една и ги напръсках с вд40 и стъклото взе, че заработи.Сглобих всичко и след час се качвам и пак не бачка.На връщане реших да пробвам все пак и проработи и после пак спря ...
                          Коли с характер са май ... не знам с душа ама характер си имат и почва да не ме кефи

Comment

Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщение
                            Извадих кората днеска и видях тия кутийки зелени жълти и така нататъка и ги извадих една по една и ги напръсках с вд40 и стъклото взе, че заработи.Сглобих всичко и след час се качвам и пак не бачка.На връщане реших да пробвам все пак и проработи и после пак спря ...
                            Коли с характер са май ... не знам с душа ама характер си имат и почва да не ме кефи
                            Там, където са въпросните кутийки зад ICS - а (зелена, жълта и сива) погледни над тях, има монтиран този модул:

Това е модула за предните стъкла. Обърни внимание на неговите връзки. Другото там няма отношение към работата на стъклата.

PS: Може и твоята кола да е с малко по-различен от този модул (жълт на цвят). Обикновено при колите, които са с него стъклата могат да се движат след изключване от контакт, до отваряне на врата.
                            Тези, които са с модула от снимката, като изключиш от контакт и стъклата не движат.
                            Last edited by ecotronic; d.m.y г., 23:20.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Точно такъв зелен е ама аз мислех, че е зелената от долу, а не тая.Видях и въпросната но е вдигната нагоре и можах да видя как е захваната, че да я извадя да я напръскам и нея.Пък не съм малък да му се не види да се навра чак толкоз да видя какво е и как е.Само с напипване и от далеко я гледах хахаха.Не знам как вие ги стигате хахаха вие сте дребни не знам ама ... пък и колата уж голяма ... .Ако не вали утре ще се помъча още малко.

Comment

Working...
                              X